Activitats


Correspon a l'Arxiu General de l'MMB conservar, descriure i divulgar el patrimoni documental del CDRiMMB que es troba sota la seva responsabilitat. Amb aquest objectiu es realitzen activitats de divulgació i de foment de la recerca i programen, entre d'altres, les següents activitats:·                     L’edició de material divulgatiu dels fons i dels serveis.
·                     La incorporació d’informació relativa a l'arxiu al web de l'MMB.
·                     La publicació de revistes i monografies.
·                     La realització de visites guiades a les instal·lacions de l'arxiu.
·                     L’organització de cursos i conferències.
·                     El muntatge d’exposicions.


JORNADES:
L’Arxiu també realitza activitats de difusió dels seus fons a través de la jornada: "Museus, gestió documental i arxiu". L'any 2003 es va celebrar la primera edició. El proper 9 d'abril l'Arxiu organitza la V Jornada de museus, gestió documental i arxiu, enguany dedicada als "Arxius: realitats i futurs". VISITES GUIADES:
L’Arxiu ofereix visites concertades i guiades a les nostres instal·lacions per a les escoles, grups i persones especialitzades.

Cal posar-se prèviament amb l’arxiu i fer la reserva.EXPOSICIONS:
Les exposicions són un dels instruments per difondre i donar a conèixer els fons documentals i el patrimoni d’una organització. L’any 2009 l’Arxiu General va organitzar l’exposició: “El Marítim entre bombes”, que situava el Museu Marítim de Barcelona a l'etapa de 1936-1939, a través dels documents del seu arxiu.CURSOS:
El Museu Marítim de Barcelona va organitzar la primera edició del curs "Els documents de la nostra vida", adreçat a gent gran, durant els dies 2 i 3 d’octubre del 2013, per aprendre a classificar i ordenar la documentació personal. El rastre de documents que anem deixant al llarg de la nostra vida forma el nostre fons documental.

S’adquirien coneixements sobre els arxius personals, sobre com classificar i ordenar un fons personal i es faran pràctiques amb els documents reals que portin els assistents del curs.CONFERÈNCIES:
Presència de l’Arxiu General a conferències sobre temes relacionats amb l’arxivística.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada